lørdag 7. april 2012

Vårruller 3.0

Den absolutte favorittmaten til Espen er vårruller, så da måtte det rulles nå som han er hjemme i påska.


Her kommer et lite bildedryss, fremgangsmåte og oppskrift.

Obs: Fyllet til disse vårrullene er tilpasset min "norske gane", altså de kan virke kjedelige for mange. Hvis du vil ta det noen steg videre så bruk gjerne masse chili, koriander og andre spennende krydder. Du kan helt fint velge og vrake hva du vil fylle dine vårruller med.

Ingredienser til ca 30-40 vårruller
- 1 middels stor kål
- 2-3 løk
- 5 hvitløksfedd
- 5-7 middels/små gulerøtter
- Jalapenos
- 600 gram kyllingkjøttdeig
- 2 poser woksaus
- Salt, pepper og stekeolje

Annet
- Vårrulldeig (fås kjøpt i innvandrerbutikker til en billig penge, ca 25 kr for 30 flak, heter spring roll pastry på engelsk).
- 1 egg til å "lime" sammen vårrullene.
- Olje til stekingen (helst sesamolje).
- Bakepapir.

Fremgangsmåte
Strimle alle grønnsakene fort "og gæli" i en kjøkkenmaskin, eller det kan gjøres for hånd.
Stek kyllingkjøttdeigen godt og sett til side.
Stek alle de raspede grønnsakene i en stor stekepanne og/eller en stor kjele for å bli kvitt en del av fuktigheten. Stek i minst 10-15 minutter og rør jevnlig, da unngår du at vårrulldeigen blir bløt og går i stykker når de skal stekes i ovnen senere.

La fyllet avkjøles en stund mens du tiner vårrulldeigen (ca 30 minutter).

Dette er ca halvparten av fyllet. Her er grønnsakene og kjøttet blandet med woksausen.

Husk å smak til med salt og pepper.

Legg ca to spiseskjeer med fyll på ett vårrullark med den ene spissen ned. (Ignorer sprekken i deigen, dessverre hadde 90% av alle arkene i denne pakken en stor sprekk i seg.)

Brett deigen over fyllet og klem det litt sammen.

Brett inn begge sidene slik at det ligner en konvolutt. Prøv å gjør det så stramt og pent som mulig.

Pensle på litt pisket egg øverst på "konvolutten".

Og rull!
Ta da!

Legg så alle rullene på et stekebrett eller rist med bakepapir og pensle godt med sesamolje. Den kan godt renne litt. Dette er i stedet for frityrsteking.

Stekes midt i ovnen på ca 200-220 grader i ca 15 minutter.
Legg de så til avkjøling på en rist.

De er klare til å spise nesten umiddelbart!

Spises med ris, sweet chili- og soyasaus.
Nam!

PS: Vårruller egner seg utmerket til å fryses ned, derfor kan det lønne seg å lage mange når du først er i gang. Bare ta de rett fra fryseren til en forvarmet ovn (200-220 grader) og stek de  i ca 6 minutter før du snur de og steker videre i 6 minutter på andre siden. Du merker ikke at de har vært frosne en gang!

1 kommentar: