tirsdag 2. august 2011

Kylling med sataysaus.

Her kommer en enkel oppskrift på min versjon av sataysaus (eller peanøttsaus om du vil). Grunnen til at jeg presiserer at dette er min versjon er fordi det finnes tusen andre versjoner. Så dette er altså bare en variant.

Jeg prøvde å google meg frem til en oppskrift, men da hadde jeg sikkert måtte kjøpt 50 nye ingredienser. Jeg endte opp med å si fuck it også kjørte jeg på med det jeg hadde hjemme. Altså fire ingredienser og en foodprocessor (kanskje det funker med stavmikser, jeg vet ikke).

Du trenger:

- Peanøtter
- Kokosmelk
- Red curry paste (slik ser den ut hvis du ikke vet.)
- Sweet chili-saus

Først skylte jeg peanøttene i en sil fordi jeg fant ikke usaltede nøtter. Deretter kjørte jeg de i matmølla til de ble knust til bittesmå biter. Også kjørte jeg de litt lengre fordi du kan egentlig ikke få de for små.
Så helte jeg i kokosmelk til jeg fikk rett konsistens etter min smak. Noen liker sausen helt flytende, andre liker den nesten klumpete og fast.
Sweet chili-sausen og curry pasten er kun smakstilsettinger så de fyller du på med som du selv vil.
Min ble ikke så veldig flytende fordi da jeg varmet opp sausen etterpå fordampet en del væske.
*Husker til neste gang.*

Dette er halvparten av det jeg lagde av nesten en hel pakke peanøtter.
Altså mer enn nok til en person.

Legg merke til at jeg ikke skriver for eksempel 4 dl peanøtter, 2 dl kokosmelk osv, for da er det ikke sikkert den blir akkurat som du vil ha den! Men en pose peanøtter og en boks kokosmelk er ihvertfall nok til minst 2-3 personer.

Bruk så mye krydder du vil, salt, pepper, chili, hvitløk osv. og smak deg frem!

Stek en strimlet kyllingfilet med masse krydder og lag en enkel salat ved siden av.

Tro meg, du kommer til å like det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar