lørdag 26. januar 2013

Fylt sopp.

Det er så morsomt å prøve noe nytt på kjøkkenet! Forrige helg ble jeg invitert på tapasaften og valgt å lage fylt sopp. Et veldig enkelt og smakfullt tilbehør.


Ingredienser:
- 12 store sjampinjonger
- 1 pakke fersk spinat
- 1-2 pakker krydderkremost
- Ca 2-300 gram stekt bacon 

Stek baconet sprøtt i en stor panne (vær forsiktig med saltet da bacon varierer veldig i saltmengde). Ta baconet ut av pannen og legg over i en egen bolle. Varm spinaten i pannen sammen med baconfettet til de har falt helt sammen. Legg spinaten i bollen sammen med baconet og la det kjøle seg litt.

Nå kan du begynne med å hule ut soppene; "pop" ut stilken ved å dytte den forsiktig til siden helt til den løsner av seg selv. Ta så en skje og skrap forsiktig ut de mørkebrune myke "rillene" (jeg aner ikke hva det heter).

Nå har baconet og spinaten kjølt seg litt ned så da kan du blande inn kremosten. Du velger selv hvor mye du vil ha, smak deg gjerne frem.

Nå er det bare å fylle soppene med det deilige bacon/spinat/kremost-fyllet ditt før du kverner over litt salt og pepper (hvis det trengs) og pensle med olje til slutt.

Legg soppene i en ildfast form og sett i ovnen på ca 200 grader i ca 10-15 min til de har fått en fin farge.

La de avkjøle seg på en rist.


Disse kan du fint lage vegetarisk hvis du foretrekker det.

1 kommentar:

  1. Soppsnadder namnam! Jeg liker å putte alt mulig rart oppi der jeg :P Sååå digg. Sv - Ja, vi er kattemennesker om du ikke har skjønt det;)

    SvarSlett