onsdag 15. august 2012

Sellerisalt.

Nå må dere forberede dere på en lang rekke med krydderinnlegg.
Jeg har nemlig fått krydderdilla!

I første omgang skal jeg vise dere mitt hjemmelagde sellerisalt. Oppskriften fant jeg her.

Sellerisalt er nesten like anvendelig som vanlig salt, men har utrolig mye bedre smak. Bruk det til å strø over egg, i supper, på ostesmørbrød etc.
Hovedgrunnen til at jeg lagde sellerisalt nå var fordi det skal være en del av en annen krydderblanding jeg skal lage. Jeg surfet litt rundt for å se hvor man får kjøpt dette saltet og da kom jeg over denne flotte oppskriften. Det er jo så moro å lage noe helt selv!

Oppskriften og fremgangsmåten er veldig enkel. Hovedtrekkene er: bland, tørk og knus.

Ta ca to desiliter selleriblader (de kaster jeg vanligvis så det var greit å se at det er nytte i disse også) og to desiliter salt. Jeg vasket bladene rene for jord og sand først. La de dryppe av seg på kjøkkenpapir slik at de er så tørre som mulig før du bruker de, da setter du ned tørketiden i ovnen betraktelig.

Bland bladene i en kjøkkenmaskin før du tilsetter saltet.

Kjør maskinen litt videre til alt er godt blandet.

Fordel blandingen utover et stekebrett eller ildfast form så tynt som mulig.
Jeg lot de stå i ovnen på ca 60 grader i litt over en time. Dette kan variere veldig ut ifra type ovn og hvor mye fuktighet det er i selleribladene.


Ferdigtørket! Men jeg syntes kvernsaltet var litt for klumpete så jeg var ikke helt ferdig enda.

Da er morteren god å ha.

Knus saltet til ønsket størrelse.

Hell over i en lufttett beholder.



Og før du vet ordet av det har du laget ditt helt eget sellerisalt!

2 kommentarer:

  1. Sært, men selleri er jo godt i salat så har trua på dette også;)

    SvarSlett
  2. Takk for oppskriften! Akkurat det jeg trengte!

    SvarSlett