Noen ganger må man ha litt variasjon slik at frokost og lunsj ikke blir så kjedelig. Jeg pleier å spise frokostblanding til frokost, men det blir etterhvert litt kjedelig. Derfor fikk jeg lyst til å lage min egen!
Her er oppskriften, og den er kjempeenkel:
- 0,5 dl hakkede hasselnøtter.
- 0,5 dl hakkede mandler.
- 0,5 dl sesamfrø.
- 1 dl linfrø.
- 1 dl gresskarkjerner.
- 2,5 dl havregryn.
- 2 ss honning.
- 1 ss varmt vann.
Bruk de frøene og nøttene du liker best, det er ingen fasit. Hva med å tilsette tørket frukt og kanskje litt kokosrasp?
Bland frøblandingen godt sammen før du tømmer over honning- og vannblandingen (jeg rørte sammen litt vann med honningen for å gjøre den flytende og dermed enklere å blande).
Fordel blandingen utover en stor ildfast form eller en stekeplate. La tørke/steke på ca 140-150 grader i alt fra 30-60 minutter med ovnsdøra litt på gløtt. Rør i blandingen innimellom for å unngå at det setter seg fast og/eller klumper seg.
La müslien avkjøles før du heller den over i en lufttett beholder.
Jeg spiste min müsliblanding med cottage cheese og syltetøy. Nam nam!
Snadder! Vet du? Jeg har aldri prøvd cc med syltetøy jeg, egentlig bare fordi vi sjeldent har det i hus, men allikevel lissom :P
SvarSlett