tirsdag 4. september 2012

Hjemmelaget müsli.

Noen ganger må man ha litt variasjon slik at frokost og lunsj ikke blir så kjedelig. Jeg pleier å spise frokostblanding til frokost, men det blir etterhvert litt kjedelig. Derfor fikk jeg lyst til å lage min egen!

Her er oppskriften, og den er kjempeenkel:

- 0,5 dl hakkede hasselnøtter.
- 0,5 dl hakkede mandler.
- 0,5 dl sesamfrø.
- 1 dl linfrø.
- 1 dl gresskarkjerner.
- 2,5 dl havregryn.
- 2 ss honning.
- 1 ss varmt vann.

Bruk de frøene og nøttene du liker best, det er ingen fasit. Hva med å tilsette tørket frukt og kanskje litt kokosrasp?



Bland frøblandingen godt sammen før du tømmer over honning- og vannblandingen (jeg rørte sammen litt vann med honningen for å gjøre den flytende og dermed enklere å blande).


Fordel blandingen utover en stor ildfast form eller en stekeplate. La tørke/steke på ca 140-150 grader i alt fra 30-60 minutter med ovnsdøra litt på gløtt. Rør i blandingen innimellom for å unngå at det setter seg fast og/eller klumper seg.


La müslien avkjøles før du heller den over i en lufttett beholder.




Jeg spiste min müsliblanding med cottage cheese og syltetøy. Nam nam!


1 kommentar:

  1. Snadder! Vet du? Jeg har aldri prøvd cc med syltetøy jeg, egentlig bare fordi vi sjeldent har det i hus, men allikevel lissom :P

    SvarSlett