Alt du trenger for å lage en god skål med guacamole er:
- To avokadoer (jeg anbefaler Bama sin to-pack med spisemodne avokadoer).
- 3-4 fedd hvitløk.
- En liten løk.
- En halv rød chili (eller mer hvis du liker veldig sterk mat).
- Saften fra en halv lime.
- Salt og pepper.
Del avokadoene i to og bruk en skje til å grave ut kjøttet. Mos det i en skål, gjerne med en gaffel. Finhakk hvitløk, chili og løk og bland det inn med den moste avokadoen. Smak til med salt, pepper og limesaft.
La den gjerne stå i kjøleskapet en halvtimes tid slik at smakene får satt seg, og hvis du trenger å oppbevare den enda lengre legger du tilbake en av avokadosteinene i skåla. Da unngår du at den blir så fort brun.
Spis din egen hjemmelagde, sunne og gode guacamole på fredagstacoen med god samvittighet!
Einig! Det er mykje betre enn å kjøpe ferdig - og nesten like enkelt som å opne ein boks! I dag laga eg ein variant der eg mosa to avocado saman med ein boks fetasnack med soltørka tomat, litt salt og ein klunk epleeddik (tomt for lime og sitron...) - kjempepopulært! :-)
SvarSlettEg har forresten eit tips for å få moden avocado utan å måtte kjøpe dei såkalla spisemodne - som ofte er overmodne:
Pakk den harde/umodne avokadoen inn i litt avispapir og legg han på kjøkkenbenken. Som regel er 2 døgn passe lenge. Vips - perfekt moden avocado! :-)