onsdag 30. januar 2013

Verdens enkleste focaccia.

Det er sjeldent jeg lager focaccia siden denne oppskriften er til en hel langpanne, men gud så godt! Og ikke minst, enkelt!
Oppskriften fant jeg her.

Her har jeg laget en versjon med soltørkede tomater.

Det du trenger:
- 1 kg mel
- 1 liter lunket vann
- 1 pakke ferskgjær
- En klype salt
- En god olivenolje
- Havsalt
- Eventuelt smakstilsetninger som solmodne tomater, oliven, krydder (timian, hvitløk etc.)

Det er viktig å bruke en stooor bakebolle til denne oppskriften! Min rommer litt over 3 liter.

Start med å blande ut gjæret i det lunkne vannet.

Bland inn hele pakken med mel. Bruk gjerne en visp som tåler litt eller en kjøkkenmaskin. Vær nøye og sørg for at det ikke blir noen klumper.

Nå kan du også tilsette den klypen med salt.
Deigen skal ende opp skikkelig klissete.

Nå kan du tilsette de smakene du vil, eller bare hoppe over dette steget og likevel få et nydelig focacciabrød.
Jeg tilsatte hakkede solmodne tomater. Det er viktig å blande de godt inn i røren og ikke strø de over til slutt fordi brødet skal stekes på ganske høy varme.

Dekk til bollen med plastfolie og la den stå et lunt sted i 30 min. Men følg gjerne med, den hever fort og blir veldig stor!

Se der ja! 30 minutter har nå gått og deigen er perfekt!

Ta plasten forsiktig av og hell hele deigen i en langpanne dekt med bakepapir.

Nå ringler du over litt olje og drysser over havsalt. 

Stekes på 250 grader i 25 minutter midt i ovnen.
IKKE senk temperaturen! Det kan virke som den er litt høy, men stol på meg, dette blir bra.

Se her ja! Perfekt focacciabrød og det tok bare en times tid inkludert hevingen.

Nytes med en deilig salat, litt godt kjøtt eller alene der du dypper brødet i en god olivenolje.

1 kommentar:

  1. Snadder jeg! Jeg fikk lyst til å lage og ha til baccalao =D Og soltørkede tomater har jeg aldri smakt i, men det er jo så forbanna godt =D Har hørt at dette funker bra som fullkorns versjon også, men har aldri prøvd

    SvarSlett