Enda et krydderinnlegg!
Denne gangen ble det chilisalt og oppskriften fant jeg her. Den ble fulgt til punkt og prikke, og ble kjempebra!
Ingredienser
- 3 små røde chili (en med frø og to uten frø)
- 2 teskjeer/1 spiseskje parikapulver
- 1 dl havsalt
Bland alt i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser, spre utover en ildfast form eller stekeplate på ca 65 grader i ovnen til det har tørket.
Ta den ut en gang i blant og rør rundt for å unngå at det klumper seg veldig.
Når alt er ferdigtørket (1-2 timer) må du gjerne knuse det litt ekstra i en morter før du heller det på fine glass.
God søndag!
Wow, how cool! Sikkert bedre for en enn vanlig salt også, siden chili setter fart på forbrenninga ;) Men bruker du det til alt nå? Ser for meg at det smaker ganske sterkt, iallefall i forhold til vanlig sant:P
SvarSlettDet ble veldig godt, men ikke så sterkt at du ikke kan bruke mye. Men samtidig så er det salt, så det begrenser seg hvor mye man kan bruke i slengen. Godt med noe som tar maten ett steg videre, liksom ;)
Slett