Jeg hadde en halv blomkål i kjøleskapet så da var det bare å kjøre på.
For de som lurer så tok jeg alt på øyemål, men slik lagde jeg den:
- Kokte opp litt over en halvfull kasserolle med vann.
- Tilsatte en buljongterning og en halv oppkuttet blomkål (jeg hadde bare en halv).
- Lot dette koke i ca 10 min.
- Silte av blomkålen og buljongen, men tok vare på begge deler (altså ikke tøm ut!)
- Satte den tomme kasserollen tilbake på platen og lagde en kjapp jevning av to ss smør og to ss mel.
- Spedde med nesten alt av den avsilte buljongen og hadde i ca halvparten av blomkålen.
- Jeg skrev "nesten alt av buljongen" fordi jeg byttet ut ca 1/4 av buljongen med melk (siden jeg ikke hadde fløte, det funket kjempebra!).
- Tok frem stavmikseren og freste rundt oppi kasserollen slik at det virkelig ble blomkålsuppe!
- Smak til med salt og pepper og sleng oppi resten av blomkålen.
Dette gikk overraskende fort altså, hvem har sagt at hjemmelaget mat trenger å ta tid?
"Rakk ikke" å ta bilde fordi jeg spiste opp suppa alt for fort! Haha! Men her er ihvertfall et illustrasjonsfoto:
Bildet er lånt fra worry.blogg.no
Jeg vet ihvertfall hva dere skal ha til middag i morgen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar