torsdag 1. april 2010

Skål.

Da jeg var hjemme på Skogn nå, så lagde jeg og mamma sånne lp-skåler som jeg har sett over hele Epla.


Jeg brukte en serviett oppi siden man ikke helt vet om de avgir noen småfarlige stoffer når plata blir varmet opp. Det er visst anbefalt å kun bruke de til frukt med skall, twist osv.

Men er den ikke kul? Min er selvfølgelig en Mozart-lp.

De er da litt kule, eller?

5 kommentarer:

  1. dritkule! kordan lager man slike?

    SvarSlett
  2. Du legger en skål opp ned i ovnen og varmer opp til ca 100 grader. Så legger du lp-platen midt oppå skålen slik at den til slutt bøyer ("smelter") seg nedover skåla. Etter ca 6 min (+-) tar du den ut og legger den i en annen stor skål som du kan forme den etter. Den er ikke for varm til at du ikke kan ta i den. Men du må være kjapp! Du har kanskje 5-10 sekunder på deg før den har stivnet. Men hvis du bommer og ikke får det til på første forsøk så er det bare å hive den tilbake i ovnen og varme den opp på nytt.

    Ganske billig affære siden brukte lper koster bare 10 kr på bruktbutikker ;P

    SvarSlett
  3. dette må eg prøve. var jo dritkule!

    SvarSlett
  4. Det skal e åsså prøve, det va jo dødstøft. :)

    SvarSlett
  5. Takk for det!
    Ja, det er bare å kjøre på. Det var kjempelett!

    SvarSlett