søndag 10. juli 2011

Navnet vårrull kommer av den kinesiske preferansen å servere den til vårfesten.

Forrige gang jeg og Espen prøvde å lage vårruller ble ikke en suksess. Da brukte vi rispapir og det smakte ikke godt!

Men nå har jeg vært og kjøpt ordentlig vårrulldeig, og da ble det andre boller! Eller ruller...

Det var her jeg kjøpte deigen:

Eksotisk Marked i Dronningensgate.
Akkurat der bussene går fra nå som det er sommerruter!

Jeg ble satt på ideen om å lage vårruller igjen av denne bloggen. Der får dere også se bilder av fremgangsmåten for dere som aldri har gjort det før. Det er ikke vanskelig!
Men det største tipset denne bloggen ga meg er at jeg ikke trengte å frityrsteke de! Bare legg vårrullene på bakepapir i en forvarmet ovn på 200 grader i 15-20 min og sørg for å ha penslet de godt med olje. De blir kjempesprø og gode!

Jeg var ganske sulten når jeg startet prosessen med å lage de, så jeg orket ikke å lage noe heftig tilbehør. Fullkornsris og sweet chili-saus funket utmerket!

Dette er det jeg brukte til fyll til ca 12 vårruller:
- 1 pakke kyllingkjøttdeig.
- Ca et halvt stort kålhode.
- Ca 4 vanlig store gulerøtter.
- 1 middels stor løk.
- 3-4 fedd hvitløk.
- 1 pose woksaus (siden jeg ikke liker koriander).
- Annet krydder du vil bruke.

Jeg skulle egentlig bruke glassnudler også, men jeg følte at jeg fikk nok fyll. Dessuten så synes jeg glassnudler er veldig kjedelig og blir kun brukt som ekstra fyll for min del.

Mens du står og heller på fyll og bretter vårrullene, pass på å legg en fuktig klut eller fuktig papir på de deigplatene som ligger og venter. Vårrulldeig tørker veldig fort ut og hvis de blir for tørre så blir det vanskelig å ta de fra hverandre uten at de går i stykker. (Det står vanligvis bakpå pakken.)

Dette ble utrolig godt også var det egentlig veldig enkelt!

Jeg orket bare fire stykker så resten ble fryst ned til senere bruk.
Nam!

Jeg tenkte å vise dere et enkelt regnestykke for å se hvor mye hver enkelt rull ble kostende:

- 1 pakke vårrulldeig - 15 kr. (Det er 20 "ark" i hver pakke så dette blir 0,75 kr pr. "ark"/rull.)
- 1 pakke kyllingkjøttdeig - 15 kr. (Delt på 12 ruller = 1,25 kr)
- Et halvt kålhode - Jeg husker ikke hvor mye kålen kostet, men på høsten koster de 1 kr pr kg, så hvis vi overdriver og sier at kålen kostet 10 kr så er vi ganske safe. (Delt på 12 ruller = 0,8 kr)
- 4 gulerøtter - Igjen, en liten overdrivelse og sier at hver gulerot koster 1 kr. (Delt på 12 ruller = 0,3 kr.)
- 1 løk - Ca. 1 kr. (Delt på 12 ruller = 0,08 kr.)
- 3-4 fedd hvitløk - Ca 5 kr. (Delt på 12 ruller = 0,4 kr.)
- En pose woksaus - 18 kr. (Delt på 12 ruller = 1,50 kr.)

Dette utgjør kr. 5,08 per vårrull, folkens!
Da har jeg ikke tatt med i beregningen: 1 egg for å "lime" sammen rullene, bakepapiret, oljen og eventuelt tilbehør.

Løp og kjøp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar