lørdag 3. september 2011

Helgedigg!

De siste dagene har jeg hatt skikkelig lyst på innbakt og fritert banan med is, men så ble det liksom ikke noe mer enn tanken... Helt tilfeldig kom jeg over en oppskrift på bananer og nøtter i karamellsaus! Og tro meg, den var god! Kanskje ikke noe man bør spise hver dag (eller hver uke en gang), men du verden så god!

La dere friste av hjemmelaget karamellsaus med hakkede pistasjnøtter og bananbiter over vaniljeis:

Dette er en stor porsjon!

Oppskriften holder til enten to slike store porsjoner eller tre middels porsjoner.
Oppskriften er amerikansk og opererer med "cups" så det er best å følge originaloppskriften hvis du har et desilitermål med både metrisk måling og amerikansk. Hvis du ikke har det så kan vi si at 1 cup = ca. 2,3 dl.

Ingredienser:
- Ca. 100 gram saltet smør
- 1 cup brunsukker
- 0,5 - 0,75 cup fløte
- 0,5 cup mørk rom (hvis du vil/kan flambere, jeg gjorde ikke det av frykt for å brenne ned hele huset).
- To bananer
- 0,5 cup med hakkede nøtter av eget ønske (jeg brukte pistasj).
- Litt kanel

Før du begynner, hakk opp nøttene og skjær opp bananene i biter.
Mål gjerne opp alle ingrediensene siden hele prosessen tar relativt kort tid.
En annen ting som er greit å gjøre på forhånd er å gjøre klar isen i skål(er) slik at du slipper å la sausen stå og bli kald. Bare fordel is i skålen(e) du trenger og la de(n) stå i fryseren mens du lager sausen.

Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en stekepanne på middels varme.
- Rør inn sukkeret og la dette stå og boble i ett minutt.
- Rør så inn fløten.
- Tilsett bananer og nøtter.
- Dette skal koke i noen få minutter (2-3 min.)
- Hvis du vil flambere så tilsetter du nå rom, tenner på med en lang fyrstikk eller noe lignende så du ikke brenner deg. Det tar ca 30 sekunder før flammen slukker, men hvis du blir utålmodig så kan du riste litt på pannen for å få flammen til å slukke fortere.
- Dryss over litt kanel.
- Server!



Her er link til originaloppskriften. Hun tar helt fantastiske bilder og er kjempeflink til å vise alt steg for steg.

Nå, ble dere fristet?

1 kommentar: