søndag 28. oktober 2012

Støpejernpizza.

Endelig, endelig fikk jeg tak i en støpejernstekepanne! Uten å måtte blakke meg helt, til og med. Det lønner seg tydeligvis å ha noen på innsiden når det er loppemarked, fordi en utrolig snill kollega fant en stekepanne til meg og satte den av til jeg kunne komme og kjøpe den. Tusen takk!




Så da ble det et riktig kupp siden dette var en Høyang Polaris-panne som egentlig koster 550 kr. Jippi!

Veldig lenge har jeg hatt lyst til å prøve å lage en pizza i støpejernspanne (bare søk på cast iron pizza så finner du utrolig mange fristende oppskrifter), så da var det bare å kjøre på.

Obs: denne oppskriften er for to slike pannepizzaer.

Deigen lagde vi som alltid slik:
- 7 dl mel
- 3 dl vann (ca 40 grader)
- 2-3 ss rapsolje
- 1 pakke tørrgjær
- 1 ts salt

Bland alt i en kjøkkenmaskin (eller for hånd) til du får en god og smidig deig og la den stå og heve mens du lager fyllet.

Fyll til denne pizzaen ble:
- 2 pakker bacon
- 5-6 sjampinjonger
- 2 små/medium løk
- Nesten et helt glass jalapeños.
- Ost. Masse ost.
- Oregano til topping.

Stek baconet sprøtt og brun sjampinjongen og løken i baconfettet, bruk gjerne den samme stekepanna du skal ha pizzaen i.
Ta fyllet ut av panna og del deigen i to. Kjevle den til den passer godt i stekepanna og legg den oppi. Du trenger ikke å smøre panna så lenge den er godt innsatt med olje.

Trykk på bildene for å forstørre.

Da er fyllet ferdig!

Vi la et lite lag med ost nederst fordi det var lørdag...

Så tilsatte vi tomatsaus, løk, sjampinjong, bacon og jalapeños.

Enda et lag med ost.

Og et dryss med oregano til slutt.
Vi var litt usikre på om håndtaket var ovnsikkert, så vi surret litt aluminiumsfolie rundt det for sikkerhetsskyld.
Sett pizzaen inn på 200 grader i ca 15-20 minutter til du ser osten blir gyllen.

Ferdig! (Skorpen ble litt bleik, men det hadde sikkert ordnet seg med litt tomatsaus eller ost på kantene.)

Da er det enkelt å bare la den skli ut av panna  og over på en tallerken for å kjøle seg ned.
Mens den kjøler seg ned kan dere godt starte på neste pizza.

Se på alt det gode fyllet!
Dette ble utrolig godt, og vi hadde i tillegg masse rester til i dag. Hurra for pizzarester til frokost!

Hva synes dere? Fikk dere lyst til å prøve?

2 kommentarer:

  1. Oi så annerledes og fristende! mener du det ble forskjell smaksmessig da? sv - Ja, har ikke vært forkjølt på to år nå, og da har jeg trent masse, det har jeg ikke hatt tid til nå..

    SvarSlett
  2. Ble litt forskjell i smak ja. Fikk liksom litt mer restaurantsmak, hvis det gir mening? :P
    God bedring, da! :)

    SvarSlett