onsdag 31. oktober 2012

Guacamole.

Siden hjemmelaget tacokrydder åpenbart ble en suksess tenkte jeg å fortsette tacotrenden med å vise dere hvor enkelt det er å lage guacamole helt selv.


Visste du at i noen av kjøpevariantene så er det kun 1,5% avokado? Altså det er mer salt enn avokado i guacamolen! I en annen test jeg leste så hadde de byttet ut nesten alt av avokado med erter (!) for å få fin grønnfarge. Det er jo litt imponerende hvordan de får det til, men det er sannelig meg ikke vanskelig å lage selv.

Alt du trenger for å lage en god skål med guacamole er:

- To avokadoer (jeg anbefaler Bama sin to-pack med spisemodne avokadoer).
- 3-4 fedd hvitløk.
- En liten løk.
- En halv rød chili (eller mer hvis du liker veldig sterk mat).
- Saften fra en halv lime.
- Salt og pepper.

Del avokadoene i to og bruk en skje til å grave ut kjøttet. Mos det i en skål, gjerne med en gaffel. Finhakk hvitløk, chili og løk og bland det inn med den moste avokadoen. Smak til med salt, pepper og limesaft.
La den gjerne stå i kjøleskapet en halvtimes tid slik at smakene får satt seg, og hvis du trenger å oppbevare den enda lengre legger du tilbake en av avokadosteinene i skåla. Da unngår du at den blir så fort brun.


Spis din egen hjemmelagde, sunne og gode guacamole på fredagstacoen med god samvittighet!

1 kommentar:

  1. Einig! Det er mykje betre enn å kjøpe ferdig - og nesten like enkelt som å opne ein boks! I dag laga eg ein variant der eg mosa to avocado saman med ein boks fetasnack med soltørka tomat, litt salt og ein klunk epleeddik (tomt for lime og sitron...) - kjempepopulært! :-)
    Eg har forresten eit tips for å få moden avocado utan å måtte kjøpe dei såkalla spisemodne - som ofte er overmodne:
    Pakk den harde/umodne avokadoen inn i litt avispapir og legg han på kjøkkenbenken. Som regel er 2 døgn passe lenge. Vips - perfekt moden avocado! :-)

    SvarSlett