Enda en av mine hjemmelagde julegaver står nå for tur til å bli avslørt på bloggen; syltet chili.
Tidligere har jeg skrevet om syltede jalapenos, og dere finner både oppskrift og fremgangsmåte der.
Dette glasset gikk unna i løpet av jula, dere. Både på koldtbord og på pizza.
P.S. Ikke bli bekymret hvis hvitløken får et blåskjær. Tror det bare er en form for kjemisk reaksjon mellom den og eddiken. Se på det som et fargerikt innslag!
Hoho herlig med sterkt både på den fargerike siden og smaksmessig;) Jeg er ikke så glad i noen av disse sterke slekningene, men det er jo Christian. Må lufte det for han!
SvarSlettBruker du samme oppskriften som Jalapeno? Bytter ut Jalapeno med Chili?
SvarSlettHar du forsøkt å sylte purreløk?
Hilsen,
.per arne
Hei, Per Arne
SlettJa, jeg bruker samme oppskrift når jeg sylter jalapenos, det stemmer. Nei, jeg har ikke prøvd å sylte purreløk. Er det godt?
Hei Ida!
SlettJeg lovet å komme tilbake med et svar på sylting av purreløk. På tross av at purreløk er utrolig godt som ferskvare, fungerte det ikke å sylte den. Den gode smaken forsvant for mye i syltingen. Kanskje fant jeg ikke den optimale måten å sylte på, men jeg tror råvaren ikke egner seg for sylting. Men du må gjerne forsøke selv. ;) Ha en riktig fin høst!!
Hilsen,
.per arne
Hei, Per Arne
SlettTakk for tilbakemeldingen! Da tror jeg ikke at jeg prøver meg på det, men du skal ha for forsøket! :)
God helg!
Hei.
SvarSlettLurte bare på hvilken eddik du bruker når du skriver vanlig hvit eddik.
Hilsen Tone
Det er riktignok veldig lenge siden jeg syltet selv, men da jeg laget sursild, glassmestersild, var det godt med purreløk. Brukte også noe purreløk da jeg laget pickles. Hilsen Laila
SvarSlett