tirsdag 1. juli 2014

Frokostsnacks - Salte chilimandler og tørket aprikos

Det kan ikke være bare jeg som har helt dilla på 14-serien til Tine, og da spesielt deres cottage cheese med salte chilimandler og tørket ananas?
Å kjøpe det til frokost eller lunsj nesten hver dag blir fort ganske dyrt, så jeg tenkte at dette kunne da umulig være vanskelig å lage selv. Og det var det heller ikke!

Start med å skolde mandlene. Dette gjør du enkelt ved å koke de i to-tre minutter før du skyller de under kaldt vann. Så setter du deg foran tven og ser på Antiques Roadshow mens du skviser mandlene ut av skallet.

Kjør de så i en food processor til de er delt i små biter, men ikke så mye at de blir pulverisert. Hakk opp den øverste halvdelen av en rød chili (med frø!) og bland det inn i mandlene.Rist mandlene og chilien i en stekepanne på middels varme til du begynner å kjenne den herlige nøtteaktige duften. Bare pass på så de ikke blir brent. Dryss over et par klyper havsalt og et par klyper paprikapulver.

Mens dette avkjøler seg hakker du opp litt tørket aprikos.


Hell mandlene og aprikosen i et tett glass og da har du sannelig laget din egen topping som er perfekt til cottage cheese.Så er det bare å nyte frokosten din!

Mmmm...

1 kommentar:

  1. Smart du Ida! Hadde aldri kommet på å smakt den 14 tingen med noe så spesielt en gang jeg :P Men må prøve nå om jeg finner den! Planer for sommeren?

    SvarSlett