lørdag 27. september 2014

Hjemmelaget tomatsuppe med torskefilet

Nå som høsten plutselig meldte sin ankomst, mener jeg det er tid for å lage suppe. Gode, varme, enkle, sunne og varmende supper. Mmm...

Her er en oppskrift på en superenkel tomatsuppe med torskefilet.

Både suppe- og torskeoppskriften fant jeg via Hellstrøm og tv3.no.


Tomatsuppe
6 tomater/to bokser hermetisert tomat
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
Olivenolje
Sukker/honning
1 ss balsamico-eddik
Salt
Kayennepepper/chili

Hakk opp løk, hvitløk og tomater. Fres så løken og hvitløken i litt olivenolje før tomatene tilsettes. Hell i ca 1 liter vann, nok til at alt er dekket og la det koke i ca 10-12 minutter.
Når suppen har redusert litt og alt har blitt mørt, moser du alt i en stavmikser før du smaker til med salt, sukker, balsamico-eddik og kayennepepper. Vi tilsatte en par spisesskjeer med tomatpure fordi tomatene vi brukte smakte litt lite.

Torsken
Kok opp godt med lettsaltet vann. Ikke la vannet fosskoke, men det skal boble litt.
Legg de ferske/tinede torskefiletene forsiktig i det kokende vannet og la de koke i 40-50 sekunder! Ta de fort opp med en hullsil.

Ferdig!



Serveres gjerne med godt brød og hakket gressløk på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar