mandag 1. november 2010

Mandag.

Dagens middag ble som lovet:
Kyllingfilet med ovnsstekte poteter og brokkoli og en deilig hvitløkssaus. Sausen laget fra scratch selvfølgelig!


Oppskriften på sausen er latterlig enkel (selv om det ble en lang forklaring...):

- Ta en hel hvitløk og kutt av toppen på den slik at alle feddene blir litt blottet. Dryss over litt olje og gourmetsalt og pakk det hele inn i aluminiusfolie.
- Legg den i stekeovnen på ca 180 grader i ca 20-30 minutter slik at den blir bakt. Ettervert kjenner du en deilig hvitløk- og nøtteaktig lukt spre seg utover kjøkkenet ditt, mmm...
- Når den er ferdigbakt moser du hele hvitløken med en gaffel slik at du får skilt feddene fra det papiraktige "skallet".
- Nå lager du en jevning i kasserollen av en ss smør og en ss mel. La dette brune seg mens du rører slik at det ikke brennes.
- Spe på med ca 5-7 dl hønsebuljong (du kan bestemme mengden selv etter hvor mye saus du vil ha).
- Tilsett til slutt den moste hvitløken og la dette koke i ca 10-15 minutter mens du tilsetter salt etter ønske.
- Det er veldig viktig å smake underveis slik at du vet om du skal ha i mer salt eller om den skal koke lengre for å få mest mulig konsentrert smak.

Denne sausen lager jeg ofte til kylling og er en av mine favoritter.
Om noen av mine lesere skulle lage den, så si gjerne ifra om hva dere syntes! Liker å få tilbakemeldinger!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar