tirsdag 31. mai 2011

Dagens middagstips...

Er brokkoli- og rosenkålgrateng! Med makaroni og løk.


Det var faktisk veldig godt! Selv om det ser "sunt" ut, hehe...

Fremgangsmåte (litt sånn fort & gæli):

- Kok hvitsaus av en mel- og smørjevning med lettmelk.
- Hakk opp ønsket mengde løk og kok den inn med salt og muskat i sausen. Kok gjerne så lenge du kan (desto lengre koking, desto mer intens smak).
- Kok makaronien.
- Hvis rosenkålen er frossen slik som min var, så gi den noen minutter oppkok. Kok også brokkolien i ett/to minutter.
- Sleng alt i en ildfast form.
- Knus et knekkebrød og strø det over gratengen. Hvis du vil kan du bytte ut knekkebrødet med ost (alt blir bedre med ost...).
- Gratineres på 200 grader i ca 20 minutter.



Dette er min grunnoppskrift på grateng. Du kan bytte ut alt du vil med det du vil. For eksempel pølse- og makaronigrateng, fiskegrateng eller brokkoli- og blomkålgrateng.
Bare fantasien setter grenser osv...

Hvis du ikke er "allergisk" mot egg så tilsett gjerne ett egg i sausen, da blir hele gratengen mer fast og ikke så flytende som min har en tendens til å bli.

1 kommentar:

  1. Elsker sånt! Er så godt. Bare å slenge oppi det man har av rester;)

    SvarSlett