torsdag 16. februar 2012

Syltede valnøtter.

Ja, du leste riktig, men ikke døm det før du har smakt det.

Hvis du har lyst til å prøve noe nytt til ost- og vinkvelden, så må du lage dette. Det tar kanskje 15 minutter å lage og er utrolig godt!

Da jeg kom over oppskriften hos Enestående Mat, så tenkte jeg at dette var en perfekt bursdagsgave til min far. Hva gir man foreldre i bursdagsgave, liksom?


Hvis du synes det frister med søte, klissete, knasende valnøtter med et hint av sitrus som tilbehør på ostefatet, så må du lese videre.

Ingredienser
- 100 gram valnøtter.
- 3 dl vann.
- 5 ss akasiehonning (jeg brukte "vanlig" honning).
- 0,5 dl balsamicoeddik.
- 0,5 dl ferskpresset appelsinjuice
- Skallet av en appelsin.

Fremgangsmåte
Kok valnøttene i vannet i ca 2 minutter. Legg de så til tørk på kjøkkenpapir.
Kok honning og balsamicoeddik i ca 5-7 minutter til det har tyknet litt. I mens presser du ut appelsinjuicen av appelsinen og rasper av skallet.
Hell så oppi appelsinjuicen, skallet og valnøttene i honning- og balsamicoeddikblandingen og la det koke videre i ca 5-10 minutter.
Hell over på et rent glass og la avkjøles i romtemperatur.

Bilde fra Enestående Mat.

Hva synes dere? Hørtes det fristende ut?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar