søndag 10. mars 2013

Cupcake Lasagna

Da har jeg endelig fått perfeksjonert mini-lasagner eller cupcake lasagna som amerikanerne kaller det. Og tro det eller ei, så var dette også første gangen jeg lagde hjemmelaget lasagne av noe slag!

Det er jo morsomt å prøve noe nytt og annerledes, så derfor vil jeg gjerne dele oppskriften med dere.


Du trenger en muffinsform i teflon eller  noe lignende, vårrulldeig/filodeig, kjøttsaus, ostesaus og revet ost til topping.

Start med å lage kjøttsausen. Du trenger:
- Ca 400 gram kjøttdeig
- 1 finhakket løk
- 1 boks hermetiserte tomater
- Salt, pepper, basilikum og oregano.

Stek kjøttdeigen og løken før du heller over boksen med tomater. Krydre til det smaker godt, men bruk gjerne rause mengder oregano og basilikum hvis det er tørket krydder.
La dette koke til så godt som all væsken er borte.

Når dette står og reduserer seg kan du starte med ostesausen. Du trenger:
- 2 ss smør
- 2 ss mel
- 3-4 dl melk
- Ca 40 gram revet parmesan
- Salt og hvit pepper
- Revet muskatnøtt

Smelt smøret på middels høy varme før du visper det sammen med melet. La jevningen steke litt mens du bruker vispen slik at du får bort den verste melsmaken. Tilsett melken i en tynn stråle mens du visper slik at du unngår klumper. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt og la koke i ca 5 minutter under konstant røring slik at det ikke svir seg.
Når sausen har blitt tykk og god trekker du kjelen av varmen og tilsetter parmesanosten. Rør den godt inn slik at den ikke klumper seg. Pass på å ikke kok sausen etter at du har tilsatt osten, da er det fare for at den kan skille seg.


En veldig tykk og god ostesaus.

Da kan du starte med å fylle formene.
Du trenger to vårrullark nederst i hver form slik at de ikke revner nederst på grunn av fuktighet.

Her er det bare ett ark, men det var før jeg skjønte at man trengte to... Ikke gjør som meg. Bruk to.

Legg halvparten av kjøttsausen i formene.

Legg så halvparten av ostesausen på kjøttblandingen.

Legg så et nytt vårrullark på. Du kan legge det slik eller brette det så du får et ordentlig skille mellom lagene.

Også gjentar du prosessen med å fordele resten av kjøttet og ostesausen før du avslutter med litt raspet ost på toppen.

Da er de klare til steking!

250 grader i ca 15 minutter eller til osten er gyllen. Ikke vær redd hvis vårrulldeigen svir seg, det slipper du ikke unna, men det er bare på toppen da... Hvis ikke så må du velge mellom å få osten gyllen eller ikke svidde kanter.

La de avkjøle seg en god stund, hvis ikke er det fare for at de kan revne på bunnen. Vrikk de forsiktig ut av formen og nyyyt! Gjerne med en god salat til.



Best of luck!

2 kommentarer:

  1. Woooow de så smakfulle ut de, reine kunstverket! =D Bedre enn Toro lasagne? hihi

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Ja, de var en del bedre enn Toro ;)

      Slett